Sighişoara – între medieval şi modern
Sighişoara – între medieval şi modern
Situată în inima Transilvaniei, Cetatea medievală a Sighişoarei este legată istoric de Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Tepes, care a locuit aici.
Anual, sute de mii de turişti din toate colturile lumii vin în acest loc plin de istorie şi poveşti frumoase. Este un oraş magic, pentru că dacă ajungi aici odata, o să îţi doreşti sa revii iar şi iar… Coloristica caselor, muscatele care le impodobesc, atmosfera de basm, toboşarii care se plimbă agale pe strazile înguste ale cetăţii, te fac sa te simţi ca într-un basm.
Turnul cu ceas
Imediat ce termini de urcat scările cetaţii, te întampină Turnul cu ceas, vechiul simbol al Sighişoarei, ce datează din secolul al XIV-lea şi are o inălţime de 64 de metri. Contra unei sume de 20 de lei, poţi vizita Turnul, colecţia de arme şi camera de tortură.
Scara şcolarilor şi Biserica din Deal
Straduţele înguste şi pietruite ale oraşului te conduc alene către scara Scolarilor, care la randul ei te conduce către Biserica din Deal. Odată ajunşi acolo, trebuie să vă opriţi cateva secunde să vă trageţi respiratia dupa cele 178 de trepte urcate şi să admiraţi peisajele. Construită în 1642, scara avea 300 de trepte.
Biserica Mănăstirii
Vechea manastire dominicana, Biserica Mănăstirii se află în apropierea Turnului cu ceas, iar contra unei sume modice( 8 lei/persoana) poţi afla istoria acesteia.
Casa cu cerb
Casa cu Cerb este una dintre cele mai vechi clădiri din Sighișoara, al cărei nume provine de la capul de cerb zidit de pe colţul de nord-vest al faţadei.
Casa lui Vlad Dracul
Frumoasa casa cu muscate la ferestre se pare că este chiar locul nasterii lui Vlad Tepes, aici gasindu-şi reşedinţa Vlad Dracul pentru aproape 4 ani. Casa Vlad Dracul gazduieşte un restaurant şi o mica galerie de artă tradiţională romanească.
Piaţa Cetătii
Piaţa centrală a cetătii, locul de o frumuseţe medievală de nedescris, plină de terase cochete, te îmbie la odihnă, la masă şi un pahar de bere. Rece neaparat!