AlteleVacante si calatorii

Sighişoara – între medieval şi modern

Sighişoara – între medieval şi modern

Situată în inima Transilvaniei, Cetatea medievală a Sighişoarei este legată istoric de Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Tepes, care a locuit aici.

Anual, sute de mii de turişti din toate colturile lumii vin în acest loc plin de istorie şi poveşti frumoase. Este un oraş magic, pentru că dacă ajungi aici odata, o să îţi doreşti sa revii iar şi iar… Coloristica caselor, muscatele care le impodobesc, atmosfera de basm, toboşarii care se plimbă agale pe strazile înguste ale cetăţii, te fac sa te simţi ca într-un basm.

Turnul cu ceas

Imediat ce termini de urcat scările cetaţii, te întampină Turnul cu ceas, vechiul simbol al Sighişoarei, ce datează din secolul al XIV-lea şi are o inălţime de 64 de metri. Contra unei sume de 20 de lei, poţi vizita Turnul, colecţia de arme şi camera de tortură.

Scara şcolarilor şi Biserica din Deal

Straduţele înguste şi pietruite ale oraşului te conduc alene către scara Scolarilor, care la randul ei te conduce către Biserica din Deal. Odată ajunşi acolo, trebuie să vă opriţi cateva secunde să vă trageţi respiratia dupa cele 178 de trepte urcate şi să admiraţi peisajele. Construită în 1642, scara avea 300 de trepte.

Biserica Mănăstirii

Vechea manastire dominicana, Biserica Mănăstirii se află în apropierea Turnului cu ceas, iar contra unei sume modice( 8 lei/persoana) poţi afla istoria acesteia.

Casa cu cerb

Casa cu Cerb este una dintre cele mai vechi clădiri din Sighișoara, al cărei nume provine de la capul de cerb zidit de pe colţul de nord-vest al faţadei.

Casa lui Vlad Dracul

Frumoasa casa cu muscate la ferestre se pare că este chiar locul nasterii lui Vlad Tepes, aici gasindu-şi reşedinţa Vlad Dracul pentru aproape 4 ani. Casa Vlad Dracul gazduieşte un restaurant şi  o mica galerie de artă tradiţională romanească.

 

Piaţa Cetătii

Piaţa centrală a cetătii, locul de o frumuseţe medievală de nedescris, plină de terase cochete, te îmbie la odihnă, la masă şi un pahar de bere. Rece neaparat!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 9 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker