Din camara

Gem de visine

Ingrediente:

  • 2 kg visine
  • 700 g  zahar
  • 10 g sare de lamaie

Curatam visinele de samburi. Mie dupa ce le-am curatat, mi-au ramas 2 kg. Le amestecam cu zahar si le lasam peste noapte sau 4-5 ore la frigider. Eu am vrut sa fac putin acrisor gemul, voi puteti pune mai mult zahar.

Le fierbem apoi la foc mic pana cand gemul incepe sa se lege. Punem un strop de sirop pe o farfurie, il lasam 2 minute sa se racoreasca si daca aluneca foarte putin sau deloc, este facut gemul.

Il punem fierbinte in borcane si presaram sare de lamaie deasupra ( cat apucam in 2 degete).

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 2

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker