AperitiveMancaruriPlacinte si tarte

Tarta cu aluat fraged si cu carne tocata

Tarta cu aluat fraged si cu carne tocata

Tarta cu aluat fraged si cu carne tocata este foarte gustoasa, ideala atat pentru micul dejun cat si pentru o gustare, sau chiar pentru pachetelul copiilor. Aluatul este foarte fraged si se poate umple atat cu carne, cat si cu legume sau chiar diverse creme si atunci avem o tarta dulce delicioasa.

Noi am servit cu o dulceata de ardei iute si a fost nemaipomenit de gustoasa, dar se poate servi si cu ketchup sau simpla.

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 50 ml apa
  • 50 g untura/ unt
  • 250 g faina

Ingrediente umplutura:

  • 400 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de dulceata de ardei iute
  • 1 legatura de marar
  • + rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat

Mod de preparare tarta.

1.Pregatim mai intai umplutura: Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins.Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.

2.Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.

3.Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.

4. Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.

5. Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.

6. Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

7. Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!

O alta reteta de tarta care noua ne place foarte mult este tarta cu piept de pui si broccoli.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker