Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tartePui
Tarta cu carne de pui si legume

Tarta cu carne de pui si legume
Tarta cu carne de pui si legume este un preparat savuros ce combina aromele pieptului de pui gatit la grill si ale legumelor proaspete cu gustul crustei crocante a blatului. Noi iubim tartele, fie ele dulci sau sarate. Acest aluat este perfect si pentru preparatele dulci. Se adauga creme si se orneaza cu fructe. In cazul tartelor sarate se poate adaga carne de pui sau de porc.
Legume
- Se pot adauga legume dupa preferinta fiecaruia, unele fiertele, altele crude. Legumele ce se gatesc mai greu se fierb, celelalte se pot aduaga crude.
- Am fiert broccoli doar 6-7 minute si l-am lasal la scurs inainte de adaugare la tarta.
Carne
- Putem folosi carne/ piept de pui sau carne de porc. Carnea poate fi fiarta inainte sau gatita la grill.
- Putem reutiliza carne ramasa de la gratar pentru aceasta tarta.
Aluat
- Aluatul folosit este unul fraged pe baza de unt sau untura si nu se lasa la dospit.
- Este suficient pentru o tarta mare.
Ingrediente blat:
- 250 g faina
- 100 g untura/ 125 g unt
- 1 ou
- 7-8 linguri de apa
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 1/2 broccoli
- 1/2 piept de pui gatit la grill
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov mic razuit
- 30-40 gr cascaval
- 5 oua
- 200g iaurt
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare tarta cu carne de pui si legume.
- Aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul de la temperatura camerei si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea oului, daca este nevoie mai adaugati o lingura de apa. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.
- Broccoli l-am fiert din timp si l-am lasat sa se scurga.
- Pieptul de pui a fost gatit la grill din timpul zilei.
- Ungem forma de tarta cu ulei si presaram faina.
- Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, o punem in tava, apoi taiem marginile sa fie uniforma si o intepam cu furculita din loc in loc.
- Adaugam dovlecelul taiat in felii rotunde ( curatat de coaja), adaugam carnea taiata iin cubulete si broccoli despartit in manunchiuri, iar deasupra ceapa rosie feliata.
- Adaugam ouale batute cu iaurtul, cu sare si piper. Incercam sa adaugam ouale cat mai uniform. Acestea nu vor acoperi in totalitate legumele. Adaugam si mocovul razuit pe razatoarea cu ochuri mari si coacem tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos.
- Adaugam cascavalul razuit si mai coacem tarta 2-3 minute. Presaram oregano. Pofta buna sa aveti!