AperitivePlacinte si tarte

Tarta cu piept de pui si broccoli

O tarta gustoasa cu piept de pui, broccoli si alte legume, care se pregateste rapid.

Ingrediente blat:

  • 250 g faina
  • 100 g untura/ 125 g unt
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 350 g broccoli
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 10-12 morcovi baby/ 1 morcov mare
  • 5 oua
  • 200g iaurt 
  • sare
  • oregano

Mod de preparare tarta cu piept de pui si broccoli.

1.Punem pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Broccoli il punem in apa clocotita si il lasam7-8 minute sa fiarba.

2. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea oului, daca este nevoie mai adaugati o lingura de apa. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

3.Ungem forma de tarta cu ulei si presaram faina.

4.Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, o punem in tava, taiem marginile sa fie uniforma si o intepam cu furculita din loc in loc.

 

5.Tocam pieptul de pui fiert in cubulete, iar broccoli il despartim in manunchiuri mai mici. Ceapa si ardeiul le taiem julienne, iar morcovul il taiem rondele.

6. Punem legumele si pieptul de pui in forma de tarta.

 

7. Batem ouale cu iaurtul, adaugam sare dupa gust si turnam usor si uniform deasupra tartei.

 

8. Coacem tarta timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Portionam dupa ce se raceste. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 21 = 30

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker