Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tartePui

Tarta cu branza telemea si ardei

Tarta cu branza telemea si ardei

Tarta cu branza telemea si ardei este foarte gustoasa si consistena, dar se prepara si destul de usor. Ai mei o iubesc cu ketcup, insa este gustoasa si simpla. Pentru mine tartele sunt o salvare atunci cand nu mai stiu ce sa gatesc. Se poate adauga carne de porc sau de pui, sau se pot face doar din legume.

Bine de stiut!

  • Aluatul pentru tarta se face cu unt moale sau cu untura. Eu am folosit untura.
  • Aluatul este suficient pentru o tava cu diametrul de 24-25 de cm. Acesta nu se lasa la dospit.
  • Este recomandat sa folosim branza tare care sa nu isi lase zeama si sa impiedice astfel coacerea tartei.
  • Optional. Pieptul de pui este un ingredient optional pentru prepararea acestei tarte. Se poate prepara si fara carne.

Ingrediente aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri cu untura/ 75 gr
  • 220 gr faina
  • 4 -5 linguri cu apa rece

Ingrediente umplutura:

  • 250 gr telemea de vaca
  • 2 buc piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras/ kapia verde
  • 1 ceapa rosie mare
  • 5 oua
  • 200 gr smantana
  • sare
  • ardei boia dulce
  • optional: frunze de busuioc proaspat

Cum preparam Tarta cu branza telemea si ardei

1.Mai intai taiem cubulete pieptul de pui si il prajim in 2-3 linguri de ulei. La final ii adaugam sare si ardei boia dulce. Cat timp se prajeste pieptul de pui, preparam aluatul pentru tarta.

2.Pentru aluatul de tarta punem toata faina intr-un bol, adaugam oul, untura si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Este posibil sa mai fie necesar sa adaugati inca o lingura de apa rece.

3.Intindem aluatul pentru tarta intr-o foaie subtire si il punem in forma pentru tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Taiem marginile uniform.

4.Adaugam branza sfaramata sau data pe razatoare, adaugam pieptul de pui prajit, adaugam ceapa si ardeii taiati julienne.

5.Batem ouale cu smantana si le adaugam uniform deasupra tartei. Dam tarta la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos. Adaugam branza sfaramata si frunze de busuioc tocate marunt si lasam tarta 15-20 de minute la racorit apoi putem sa o portionam si sa o servim. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 + = 28

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker