MancaruriPui

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Cartofi frantuzesti cu piept de pui– o mancare gustoasa si destul de usor de pregatit. Nu avem nevoie de multe ingrediente, insa rezultatul este foarte apreciat.

Sfaturi preparare cartofi frantuzesti cu piept de pui!

  • Carnea marinata trebuie sa stea cel putin o ora la rece pentru a se fragezi.
  • Cartofii taiati rondele se prefierb, fara a fi fierti prea excesiv, rondelele trebuie sa ramana intregi. Timpul de fierbere depinde de fiecare aragaz si de tipul de cartof. In aproximativ 7-8 minute ar trebui sa inceapa sa se inmoaie.
  • Adaugati cate un praf de sare intre straturi
  • Ungem vasul cu ulei inainte de a dauga stratul de cartofi.
  • Reteta usoara. Aceasta este o reteta foarte usoara, care se pregateste din cateva ingrediente. Puteti renunta ma maioneza daca doriti o mancare mai light.

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 3-4 cartofi medii
  • 2 rosii
  • 1ceapa
  • 1 lingura maioneza
  • 150 ml chefir
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita mustar
  • ardei boia
  • piper macinat
  • boabe de piper
  • frunze de dafin
  • sare
  • oregano/ patrunjel uscat
  • patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte verdeturi uscate dupa gust. Adaugam pieptul de pui feliat, amestecam bine si dam pentru cel putin o ora la frigider.

2.Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si le punem la fiert cu careva boabe de mustar, un praf de sare si frunze de dafin. Lasam cartofii la fiert 7-8 minute sau pana cand incep sa se inmoaie fara a se sfarama.

3.Ungem un vas cu ulei, adaugam un strat de cartofi prefierti, ii ungem cu maioneza, apoi adaugam pieptul de pui marinat impreuna cu ceapa.

4.Acoperim cu stratul de rosii si presaram cascaval razuit. Doar jumatate din cantitatea de cascavl adaugam acum, restul il adaugam mai spre sfarsitul procesului de gatire.

5.Dam mancarea la cuptor pentru 25-30 de minute. Inainte cu 5 minute sa scoatem mancarea din cuptor, adaugam restul de cascaval. Adaugm patrunjel verde cand este gata.

 

Inspiratia mi-am gasit-o pe un site rusesc, aici.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker