AperitivePlacinte si tartePui

Tarta cu piept de pui si legume

Mie imi plac foarte mult tartele. Indiferent ca sunt dulci sau sarate, tartele sunt printre preferatele mele. Aceasta este o tarta aperitiv foarte gustoasa cu piept de pui, ciuperci, broccoli…o bunatate!

Ingrediente aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri de apa rece
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 1 borcanel de ciuperci
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 2-3 buchetele de broccoli
  • 4 oua
  • 100 g iaurt
  • 0 g cascaval
  • sare

Mod de preparare Tarta cu piept de pui si legume

        1.Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

        2.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei.

        3.Legumele( broccoli, ciuperci feliate, morcov si ardei taiate julienne)  le fierbem 6-7 minute si le lasam la racit.

       4.Intindem aluatul, il punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita.

     5. Punem legumele, carnea de pui si acoperim cu ouale batute cu iaurt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de min. 

       6. Cand este gata, radem cascaval deasupra si mai dam 1 min. la cuptor sa se topeasca.

Lasam la racit!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker