Friganele rulate cu Nutella
Friganele rulate cu Nutella
Friganele rulate cu Nutella sunt atat de delicioase si de aromate! Le aveam de ceva timp in plan, doar niciodata nu am avut timp si pentru ele. Insa acum, timpul nu mai este un incovenient, putem gati tot ce ne-am propus. Si nu doar sa gatim, acum avem timp sa stam cu cei dragi, sa ne jucam cu cei mici si sa facem diverse activitati interesante.
Friganele acestea sunt mic dejun rapid si delicios, sunt rulouri din miez de paine ce pot fi umplute cu Nutella ( pentru cei ce iubesc ciocolata) sau cu gem.Sunt un adevarat rasfat alaturi de o cana de lapte sau de cafea. Eu am adaugat si un praf de scortisoara in zaharul prin care le- am rostogolit la final pentru un plus de aroma. In copilarie mama ne facea friganele simple peste care presara putin zahar si erau atat de apreciate. Acestea sunt si mai bune, doar au ciocolata 🙂 La noi au disparut imediat din farfurie.
Pentru aceste friganele este indicat sa folosim paine feliata patrata.
Ingrediente:
- 8 felii de paine
- 8 lingurite de Nutella
- 3 oua
- 3 linguri de lapte
- 20 g unt
- 2 linguri de zahar amestecat cu un praf de scortisoara
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem marginea (coaja) feliilor de paine si ne vor ramane opt felii de paine fara coaja pe care le aplatizam usor cu sucitorul.
2. Batem bine ouale cu laptele.
3.Punem o lingurita de Nutella in capatul unei felii de paine, o rulam si o dam prin amestecul de lapte.
4. Topim untul in tigaie si adaugam friganelele. Le prajim 2-3 minute pe fiecare parte.
5. Imediat ce scoatem rulourile din tigaie, le rostogolim prin amestec de zahar cu scortisoara. Yammi! Pofta buna!