AperitivePlacinte si tarte

Tarta cu spanac

Ingrediente blat:

  • 80 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou 
  • 3 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 g telemea sarata
  • 400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 graunte de usturoi
  • piper
  • + 1 galbenus, 2 linguri de lapte, mac

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.

 

Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale, adaugam si spanacul si usturoiul tocat marunt si mai mixam 2-3 minute pana cand se incorporeaza bine.

 

Intindem o foaie rotunda din 3/4 din aluat si o puem in forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile trebuie sa fie putin ridicata sa nu curga branza. Intepam din loc in loc aluatul cu furculita si punem branza. Din restul de aluat facem grilajul pentru tarta. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Lasam la racit in forma de tarta, apoi o scoatem pe un platou.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker