IepureMancaruri

Tocanita de legume cu carne de iepure

Tocanita de legume cu carne de iepure este o mancare foarte gustoasa. Noua ne place carnea de iepure oricum ar fi gatita, iar reteta asta am gasit-o la Andra si mi-a facut cu ochiul, desi am modificat-o foarte mult, dupa preferintele noastre culinare. Va sugerez sa incercati si voi aceasta tocanita cu legume si carne de iepure daca va place carnea de iepure, bineinteles. Desi pare complicata, este foarte simplu de facut 🙂

Ingrediente tocanita cu legume si carne de iepure:

  • jumatate de iepure
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov proaspat 
  • 1 punga de legume congelate ( eu am avut cu mazare, ardei gras si morcov)
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 pastranc
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 150 ml vin
  • 3 linguri de bulion de casa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • busuoc uscat
  • foi de dafin
  • patrunjel verde

Mod de preparare tocanita de legume cu carne de iepure.

Mai intai calim putin carnea de iepure in ulei incins pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute la foc iute.

 

Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin , busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute pentru 30-35 de minute.

 

Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca 15 minute.

 

Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.

La final adaugam patrunjelul tocat maunt.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker