Pizza cu cartofi prajiti si crenvursti
Zicea iubitul meu ca el cand era mic manca din Bucuresti pizza cu cartofi prajiti si crenvursti. Asa ca i-am adus un gust minunat acasa 🙂
Ingrediente blat:
- 220 ml apa calduta
- 550-570 g faina
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 25 g drojdie proaspata
Ingrediente umplutura:
- cartofi prajiti
- 4-5 crenvursti
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ceapa
- 50 g cascaval
- 2 linguri pasta de tomate + 1 lingurita de zahar
Mod de preparare pizza cu cartofi prajiti si crenvursti.
Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Punem apa calduta intr-un bol si dizolvam in ea drojdia. Adaugam si uleiul si zaharul si amestecam. Adaugam faina toata odata si sarea si framantam aluatul. Lasam la dospit pentru 1 ora la loc calduros.
Intre timp pregatim umplutura. Prajim cartofii, taiem rondele crenvurstii, iar ceapa si ardeiul le taiem julienne.
Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa si o lingurita de zahar.
Ungem o tava cu ulei si luam o parte din aluat pe care il intindem direct in tava cu degetele. Lasam cat de gros dorim blatul.
Ungem cu pasta de tomate, adaugam cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi adaugam ceapa, ardei, cartofi prajiti si crenvursti.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru fix 20 de minute. Dupa cele 20 de minute, presarm cascaval deasupra si mai dam 1-2 minute la cuptor.
Pofta buna!
One Comment