DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu blat umed

Tort cu blat umed, crema de frisca si de mascarpone si ornat cu pasta de zahar. L-am facut special pentru Valentine’s Day, dar l-am mancat inainte :)) Blatul umed este minunat, va sugerez sa-l incercati, mai ales ca nu se insiropeaza.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 320 g faina
  • 180 ml apa fiarta
  • 120 ml ulei
  • 300g zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao.

Ingrediente crema 1 :

  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 plic de gelatina
  • visine din compot

Crema 2:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de ciocolata

Pasta de zahar:

  • 1 lingura de gelatina
  • 1kg zahar pudra
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de margarina Unirea
  • colorant

Mod de preparare tort cu blat umed.

Pentru blat: mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o adaugam peste cacao si o amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Adaugam si cacao peste galbenusuri si apoi treptat faina cu praful de copt. Amestecam usor compozitia de galbenusuir peste cea de albusuri si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava tapetata cu harti de copt. Eu am pus doar jumatate si am copt 2 blaturi.

Pentru crema 1 mixam spuma frisca, adaugam gelatina topita si apoi visine din compot.

Pentru crema 2 mixam mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.

Pregatim si pasta de zahar: punem gelatina, 6 linguri de apa, 2 de miere si 1 de unt pe baie de aburi si amestecam pana cand se topesc bine. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si turnam compozitia intr-un castron in care avem zahar si incepem sa amestecam cu lingura, adaugam zahar tot timpul pana cand se intareste si nu se mai poate amesteca cu lingura. Punem zahar pe blatul de lucru, punem compozitia si incepem sa framantam, adaugand zahar continuu. Intra aprox. 1 kg de zahar pudra. Va rezulta o compozitie cam ca plastilina.  Eu am rupt o parte din ea, am adaugat colorant si am facut-o rosie. O putem folosi imediat. O intindem pe blatul presarat cu zahar pudra. Aici este explicat mai amanuntit cum facem pasta de zahar – https://farfuria-cu-gust.ro/pasta-de-zahar-facuta-acasa/

Asamblam tortul si il imbracam usor cu pasta de zahar, adaugam diverse ornamente.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker