DulciuriPrajituri/torturi

Tiramisu cu crema de ciocolata

Un desert rapid si delicios, tiramisu cu crema de ciocolata, fara oua crude in compozitie. O sa spuneti ca acesta nu-i tiramisu, dar da, este! Este un tiramisu adaptat gusturilor noastre. Un tiramisu iesit din tiparele clasicului. Va invit sa incercati si voi reteta aceasta sa vedeti cat este de bun.

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata ( finetti, nutella)
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • piscoturi
  • 1 plic de ness + 1 lingurita de zahar
  • cacao 

Mod de preparare tiramisu cu crema de ciocolata. 

1.Dizolvam nessul cu zaharul in 250 ml apa calduta.

2. Mixam frisca lichida, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 1 minut, apoi mascarponele si mai mixam maxim 1 minut la cea mai mica viteza a mixerului, doar cat sa incorporam mascarponele ( altfel riscam sa se taie crema).

3. Scufundam piscoturile pentru 2 secunde in ness ( este suficient) si le punem pe platou. Adaugam jumatate din cantitatea de crema, apoi acoperim cu alt strat de piscoturi si restul de crema.

4. Dam tortul la rece pentru cel putin 1 ora. Inainte de servire pudram cu cacao. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 + = 49

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker