Tort Musuroi de cartita
Desert Musuroi de cartita
Desert Musuroi de cartita este unul dintre cele mai simple, mai rapide si mai racoroase deserturi. Se coace un blat simplu, se taie capacul si se face o adancitura unde se pun banane si multa crema: iata desertul. Dar, inainte de servire il dam 1-2 ore la rece. Simplu si delicios!
Ingrdiente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 6 linguri de faina
- 3 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 1 plic de gelatina
- 70 ml lapte
- 50 g ciocolata cu lapte
- esenta de vanilie
Ingrediente sirop:
- 75 ml apa
- 2 linguri de zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare Musuroi de cartita.
1.Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o spatula.
2.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao si amestecam.
3.Turnam compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 24 de cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
4. Lasam blatul la racit, apoi taiem capacul blatului si cu o lingurita scobim in interiorul blatului. Lasam aproximativ 1 cm de blat, iar restul de blat pe care-l scoatem, il sfaramitam. Pregatim siropul din apa calda in care dizolvam zaharul si adaugam esenta de vanilie. Insiropam blatul.
5.Pentru crema punem mai intai gelatina la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam in laptele usor caldut. Mixam spuma frisca lichida si adaugam in fir subtire laptele. In acest timp continuam sa mixam. Adaugam in crema si ciocolata data pe razatoarea cu ochiuri mici si esenta de vanilie.
6. Punem bananele in interiorul blatului si acoperim cu crema.
7.Deasupra cremei punem blat sfaramitat si presam usor cu degetele sa-i dam forma de musuroi. Dam la rece pentru 1-2 ore. Pofta buna!