DulciuriPrajituri/torturi

Cremes sau Crempita

Cremes sau Crempita

Cremes sau Crempita – una dintre cele mai gustoase prajituri cu foi de aluat coapte, umplute apoi cu crema delicioasa de vanilie si frisca.

Cremsnit, crempita sau placinta cu crema?

  • Oricare varianta de denumire este perfect corecta. Daca germanii o numesc cremeschnitte (placinta cu crema), maghiarii ii zic kremes, iar in Croatia, Serbia si Slovenia se numeste krempita. Eu o cunosc sub denumirea de cremsnit.

Sfaturi!

  • Pentru ca feliile de cremă să-și păstreze forma la tăiere, cea de-a doua foaie de aluat este deja tăiată și așezată pe cremă, astfel încât numai baza de foietaj să fie tăiată.
  • Atunci cand portionam prajitura, lama cutitului este trecuta prin apa fierbinte si stearsa cu un servetel de bucatarie.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj 
  • 4 galbenusuri
  • 550 ml lapte
  • 180 gr zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 300 gr frisca lichida 
  • coaja de lamaie razuita
  • 1plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat

Mod de preparare.

1.Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi.

2. Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O acoperim cu alta hartie de copt si asezam deasupra ei o alta tava de aceeasi dimensiune. Acest lucru va impiedica aluatul foietaj sa creasca foarte mult. Coacem foia de aluat foietaj 20-25 de minute maxim la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

3.Cea de-a doua foaie de aluat o taiem in patrate pe care, la fel, le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele. Le acoperim cu hartie de copt si asezam deasupra o alta tava.

4.Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si cu faiana sau amidonul. Adaugam laptele in fir subtire si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit amestecand din cand in cand.

5.Divolvam gelatina in apa calda si o amestecam cremei. Dam 10-15 minute crema la rece.

6.Punem pria foaie de aluat foietaj in tava in care am copt-o. Adaugam crema si dam inca 15 minute la frigider.

7.Mixam frisca lichida si o nivelam deasupra cremei. Acoperim prajitura cu patratelele de aluat si portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Pudram prajitura cu zahar pudra.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 − 22 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker