Prajitura din albusuri cu frisca si capsuni

O prajitura cu fructe de sezon si cu blat din albusuri pentru ca mereu mi se strang multe la frigider 🙂 Este foarte buna si aromata.
Ingrediente blat:
- 7 albusuri
- 150 ml zahar
- 200 g faina
- 4 linguri de cacao
- 1 lingurita de praf de copt
Ingrediente sirop:
- 100 ml apa
- 100 g zahar
- 1 esenta de rom
Ingrediente crema:
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic de gelatina
- 200 g capsuni
- + ornamente pentru ornat la final
Mai intai scoatem albusurile din frigider cu cel putin 30 de minute inainte sa incepem pregatirea.
Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao  si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentr 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Daca este envoie mai lasam la cuptor cateva minute.
Lasam blatul la racit si facem siropul. Punem zaharul intr-o craticioara si il punem la foc mic la caramelizat. Il lasam doar sa se aureasca putin si turnam apa claduta. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand este gata, il lasam sa se raceasca si apoi adaugam si esenta.
Trecem la pregatirea cremei: punem laptele si praful de frisca intr-un bol si mixam pana cand frisca se inatreste suficient. Punem gelatina intr-un bolulet in  50 ml de apa si o lasam 10 min, dupa care o dam 10 secunde la microunde. Turnam gelatina peste frisca batuta si adaugam si capsunile tocate cat mai mic.
Punem blatul pe un platou si il insiropam. Adaugam crema, nivelam si dam la rece cel putin 30 de min.
Presaram ornamente si portionam.
Pofta buna!