Friptura de porc cu rosii si Mozzarella
Friptura de porc cu rosii si Mozzarella cu gust puternic de usturoi este una dintre cele mai gustoase fripturi gatite acasa.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc/ muschi
- 150 g Mozzarella
- 3 rosii
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingurita de piper
- sare
- oregano
- patrunjel
Mod de preparare friptura de porc cu rosii si Mozzarella:
1. Taiem carnea de porc in felii subtiri de aprox. 1 cm, dar nu desprindem feliile de tot, lasam cam 1 cm nedesprins la baza.
2. Usturoiul il pasam si il amestecam cu sare si piper.
3. Ungem din abundenta feliile de carne pe fiecare parte cu usutroi.
4. Punem cate 1-2 felii de rosii si o felie de Mozzarella intre fiecare felie de carne.
5. Presaram sare si oregano, punem intr-un vas, adaugam feliile de rosie ramase si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 60-70 de min. fara sa adaugam apa sau ulei. Daca se rumeneste deasupra, lasam pornita decat rezistenta de jos a aragazului sau acoperim friptura cu folie de aluminiu. Crestam putin cu cutitul sa verificam daca este facuta carnea.
5. Presaram patrunjel verde tocat marunt la final. Pofta buna!