Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuri

Turta dulce cu glazura de ciocolata

Turta dulce cu glazura de ciocolata

Turta dulce cu glazura de ciocolata este atat de buuna! Reteta de aluat este perfecta, turta dulce rezultata este pufoasa, moale si asa se mentine pana la 2 saptamani. Noi facem de cate 2 ori turta dulce in preajma sarbatorilor, niciodata nu ne ajunge doar o compozitie. Si nici nu va inchipuiti cat de bine miroase in casa…

Sfaturi!

  • Am adaugat in compozitia de turta dulce o lingurita de condiment pentru vin fiert. Acesta se poate inlocui cu ghimbir macinat, insa reduceti la jumatate cantitatea.
  • 5 gr de bicarbonat fac minuni, nu este mult.
  • Neaparat aluatul trebuie sa stea la frigider cel putin 12 ore. In acest timp se va inatari. La inceput este extrem de fluid, dupa 12 ore de frigider este mai tare, insa lipicios.
  • Nu coacem mai mult de 7 minute desi pare foarte moale, este perfect asa.
  • Turta dulce se poate orna cu Royal Icing sau cu ciocolata. Reteta de Royal Icing

Ingrediente:

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita condiment pentru vin fiert

Pentru ornat: 200 gr ciocolata cu lapte + 4 linguri de ulei + diverse bombonele. 

Mod de preparare.

 

1.Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 12- 24 de ore.

3.A doua zi impartim aluatul in 3-4 parti. Intindem fiecare parte intre hartii de copt, caci altfel este foarte lipicios. Eu am adaugat faina pe hartia de copt si faina deasupra aluatului. A sa am reusit sa intind mai bine foile.

4.Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.

5.Topim ciocolata impreuna cu uleiul si ungem fiecare turta dulce. Ornam cu bombonele.

Serviti cu drag si sarbatori frumoase sa aveti!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker