Checuri/brioseDulciuri

Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt – unul dintre cele mai delicioase checuri pe care ai mei l-au devorat numaidecat. Am facut un singur chec, iar sotul meu chiar a zis ca atunci cand fac ceva bun, fac putin 🙂 Data viitoare, neaparat compozitie dubla!

Sfaturi!

  • Checul are o textura umeda si este delicios. La final se adauga glazura de lamaie pentru a accentua aroma si va sugerez sa nu renuntati la ea caci este senzationala.
  • Dupa 7-10 minute de la aplicare, glazura de lamaie se va intari deasupra checului.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de chec este atat de usoara si de rapida incat va deveni preferata voastra. Este nevoie de un tel si 7-8 minute pana cand ajunge in cuptor checul nostru. Aici va petrece mai mult timp, undeva la 35-40 de minute.
  • Inlocuiri. Coaja si zeama de lamaie se pot inlocui cu fructe moi ( afine, zmeura, mure) si veti avea un chec umed cu fructe.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 125 gr iaurt / 1 iaurt mic
  • 270 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja si zeama de la o lamaie

Pentru glazura:  3 linguri zeama de lamaie, 7-8 linguri de zahar pudra

 

Mod de preparare.

1.Mai intai batem 1- 2 minte ouale cu zaharul.

2.Adaugam treptat uleiul, iaurtul si  coaja si zeama de la o lamaie si incorporam cu telul dupa fiecare ingredient.

3.Adaugam faina, praful de copt si incorporam din nou. Asta-i tot.

4.Turanm compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Il lasam 35-40 de minute la cuptor sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul 20-25 de minute la racorit.

5.Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pentru glazura si turnam cu o lingura deasupra checului. O adaugam pe toata desi pare multa, este delicioasa. Lasam checul inca 10-15 minute deoparte pentru a-i permite glazurii  sa se intareasca suficient. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − = 19

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker