MancaruriPaine/PizzaPui

Burger inchis

Burger inchis

Burger inchis- o reteta care mi s-a parut tare interesanta, insa trebuie sa stiti ca este foarte, foarte gustoasa. Am facut burgerii la pranz, insa pana seara nu am mai avut. Sunt exrem de buni. Copilul a mancat 2 burgeri calzi, dupa care a mai venit sa mai ia unul. Am folosit reteta de aluat de paine pe care o stiu de la mama, iar carnea am fiert-o inainte de a o adauga. Exista si optiunea de a praji carnea, insa nu este prea sanatoasa, asa ca eu am preferat prima varianta. Sigur va vor placea si voua!

Bine de stiut!

  • Lasam burgerii la dospit si in tava inainte de a-i coace, pentru a evita plesnirea acestora in timpul coacerii.
  • Putem inlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate sau copanele.

Ingrediente:

  • 250 ml apa calduta
  • 420-450 gr faina
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • seminte de chimen
  • 1 galbenus +  2 linguri de lapte pentru uns chiflele

Pentru umplutura:

  • 2 buc piept de pui, 1 ceapa mare , sare, piper, arei boia 
  • 100 gr cascaval 
  • 5-6 castraveti murati
  • ketchup

Cum preparam Burger inchis

1.Mai intai preparam aluatul. Punem apa calduta intr-un bol si dizolvam in ea drojdia cu zaharul. Adaugam 400-420 gr faina si sarea si framantam aluatul. Daca este nevoie, mai adaugam o lingura de faina. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit timp de 50-60 de minute si ne ocupam de umplutura.

2. Punem pieptul de pui la fiert. Dupa ce fierbe, il tocam cubulete mici. Adaugam ceapa tocata marunt, sare, piper, ardei boia dulce si amestecam bine.

3. Impartim aluatul in chifle rotunde. Intindem fiecare chifla intr-un cerc rotund. Punem aproximativ o lingura de ketchup, adaugam muraturi ( rondele de castraveciori sau felii de gogosar), adaugam 1 lingura cu varf cu carne, adaugam cascaval si prindem bine capetele.

4.Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam chiflele cu partea prinsa in jos.

5. Lasam chiflele timp de 20 de minute la dospit, le ungem cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte si presaram seminte de chimen deasupra.

6.Coacem burgerii timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Pofta buna!

Imediat ce scoatem burgerii din cuptor ii acoperim cu un prosop si ii lasam 10 minute sa se racoreasca. Ii servim calduti. Pofta buna!

sursa

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker