
Snitele de pui cu fulgi de cartofi
Snitele de pui cu fulgi de cartofi – un sortiment de snitele foarte gustoase. Un sortiment nou pentru mine, insa ne-au placut tare mult. Despre reteta asta mi-a zis o prietena. Mi-a spus cum prepara ea snitele de pui si chiar m-a facut curioasa, asa ca a trebuit musai sa le incerc si eu. In trecut am preparat snitele cu fulgi de porumb, insa acelea ies crocante spre deosebire de cele cu fulgi de cartofi icare ies moi si pufoase.
Cateva sfaturi!
- Ingredientele sunt suficiente pentru 4 buc piept de pui .
- Carnea se feliaza subtire, apoi se bate cu ciocanul de snitele pentru a se fragezi.
- Este recomandat sa folosim piept de pui din comert care este mai fraged si deloc atos fata de cel de curte.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de snitele de pui cu fulgi de cartofi se prepara foarte usor din cateva ingrediente usor de procurat: piept de pui, oua, faina, fulgi de cartofi, susan si condimente dupa gust.
Ingrediente:
- 4 buc piept de pui
- 100 gr fulgi de cartofi/ o punga
- 3 oua
- 3-4 linguri de faina
- 2 linguri de seminte de susan
- sare
- piper
Modalitatea de preparare
1.Mai intai feliem subtire pieptul de pui. Batem fiecare bucata cu ciocanul de snitele.
2.Amestecam ouale cu faina. Compozitia trebuie sa fie mai groasa, nu foarte subtire.
3.Amestecam in alta farfurie fulgii de cartofi cu semintele de susan. Fulgii de cartofi sunt cei folositi pentru piureul de cartofi instant.
4.Dam fiecare bucata de carne mai intai prin amestecaul de oua si apoi prin amestecul cu fulgii de cartofi.
5. Prajim snitelele pe ambele parti intr-o tigaie cu suficient ulei incins si le scoatem pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Servim snitele cu cartofi prajiti, sosuri, piureuri sau alte garnituri.
- Pofta buna!