MancaruriPuiRetete internationale

Pui Capresse cu Mozzarella

Pui Capresse cu Mozzarella

Pui Capresse cu Mozzarella este o reteta foarte reusita de a gati pieptul de pui. Acesta ramane foarte suculent si fraged, absolut deloc uscat, iar timpul de gatire este relativ scurt. Cu aceasta reteta sigur veti merge la sigur.

Sfaturi!

  • Branza Mozzarella se adauga abia la final, inainte cu 2-3 minute sa stingem focul mancarii.
  • Folosim piept de pui din comert. Acesta este mai fraged decat cel de curte. Daca insa folositi piept de pui de curte, atunci timpul de gatire se dubleaza.
  • Nu excludeti otetul balsamic din reteta! Acesta are rolul de a fragezi carnea, fara a o acri absolut deloc.
  • Putem servi mancarea cu diverse garnituri, cu orez, cu piure sau cu salate proaspete.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de pui Capresse cuMozzarella este foarte usor de preparat si nu avem nevoie decat de piept de pui, branza Mozzarella, rosii, ulei de masline, otet balsamic si condimente.
  • Suficient pentru 4 portii de mancare.

Ingrediente:

  • 2 buc piept d epui 
  • 3-4 rosii
  • 100 gr Mozzarella
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 lingurita sare mare
  • 1  lingurita piper
  • 1 lingurita ardei boia dulce
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura busuioc

Cum preparam Pui Capresse cu Mozzarella

1.Mai intai feliem pieptul de pui in felii de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Nu trebuie sa fie prea subtire ca la snitele.

2.Ungem pieptul de pui cu ulei de masline. Acesta va permita lipierea condimentelor de pui. Presaram apoi sare, piper, ardei boia dulce, oregano si busuioc din belsug pe ambele parti.

3.Punem pieptul de pui intr-o tava si adaugam pe margine rosiile feliate. Puteti adauga rosii cherry. Adaugam si otetul balsamic si dam tava la cuptorul preincalzit la maxim timp de 30 de minute. In acest timp ar trebui sa fie gatit pieptul de pui, insa verificati. Daca nu este gatit suficient, il mai lasam 10 minute la cuptor.

4.Adaugam Mozzarella razuita pe fiecare felie de piept de pui si mai dam 2-3  minute la cuptor pentru ca aceasta sa se topeasca frumos.

Presaram patrunjel verde tocat marunt si servim mancarea calda. Este un deliciu! Pofta buna!

Noi iubim si salata Capresse, mai ales ca suntem fani Mozzarella.

sursa

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker