Ciorbe/Supe

Ciorba ardeleasca cu carne de porc si smantana

Ciorba ardeleasca cu carne de porc si smantana

Ciorba ardeleasca cu carne de porc si smantana este o ciorba foarte gustoasa si care arata tare apetisant in farfurie. Noi suntem fani ciorbe „albe”, asa ca toate ciorbele cu smantana sunt pe placul nostru 🙂

Sfaturi pentru pregatirea ciorbei ardelenesti!

  • Este recomandat sa se foloseasca pentru prepararea acestei ciorbe pulpa sau spata de porc, nu oase.
  • Culoarea galbuie este data de morcovul calit.
  • Se pot folosi rosii proaspete sau conservate.
  • La final, se lasa ciorba la racorit 5 minute, dupa care se adauga amestecul de smantana.

Ingrediente:

  • 500-600 gr carne de porc
  • 2 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceasca de pastai de fasole verde sau congelata
  • 40-50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de telina sau de leustean

Mod de preparare.

1.Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa o taiem julienne.

2.Calim ceapa impreuna cu morcovii si cu carnea taiata cubulete in ulei. Nu le lasam prea mult la calit, doar pana cand este patrunsa carnea si se albeste, este suficient sa le calim 7-8 minute.

3.Adaugam 2-3 cani de apa, adaugam cartofii si acoperim oala cu un capac. Lasam 20-30 de minute la fiert.

4.Adaugam telina, ardeiul, rosiile si pastaile de fasole tocate toate marunt. Adaugam sare si piper si lasam din nou la fiert inca 15-20 de minute.

5.La final adaugam telina verde tocata marunt. Lasam ciorba timp de 5 minute la racorit. In acest timp punem smantana intr-un bol cat mai incapator. Adaugam 2-3 polonice de ciorba in fir subtire peste smantana. Luam apoi cu polonicul din bolul cu smantana si turnam usor in ciorba. In acest timp amestecam continuu in ciorba pentru a evita branzirea acesteia. Eu am folosit o smantana de la Casa buna.

Este nemaipomenita cu o painica gustoasa facuta in casa. 🙂

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker