Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tarte

Placinta creata cu branza sarata

Placinta creata cu branza sarata

Placinta creata cu branza sarata este o placinta care se prepara foarte usor si poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese. Este foarte satioasa. Merge perfect si la pachetelul celor mici sau atunci cand avem musafiri. Este o placinta de efect. In plus, este o placinta foarte spornica, ies 12 portii mari.

Cateva sfaturi!

  • Folosim foi de placinta din comert pentru prepararea acestei placinte.
  • Aceasta placinta se poate face si cu branza dulce. Adaugati zahar dupa preferinte. Daca preferati placinta cu branza dulce, adaugati si coaja de lamaie si arome dupa gust. Celelalte ingrediente nu se schimba.
  • Am folosit foi de placinta de la Bella, insa nu au fost din cele congelate. Le-am luat de la frigiderul cu lactate. Insa, se pot folosi si foi de placinta congelate si lasate sa se dezghete complet.
  • Reteta usoara. Placinta creata cu branza sarata se prepara foarte usor, nu avem nevoie decat de 10-15 minute pentru a baga placinta la cuptor.

Ingrediente:

  • 500 gr branza sarata
  • 370-400 gr smantana
  • 4 oua
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 30-40 ml ulei
  • seminte de susan

Cum preparam Placinta creata cu branza sarata

1.Mai intai dam branza pe razatoarea cu ochiuri mari. Am folosit branza de vaca.

2.Batem ouale cu smantana intr-un bol incapator.

3.Ungem un vas de yenna sau o tava cu ulei. Luam cate 2 foi de placinta si le ungem cu foarte putin ulei si presaram deasupra branza razuita. Apoi strangem foile de placinta ca pe evantai, in forma de acordeon si le  punem in tava. Repetam operatiunea pana cand terminam foile de placinta si branza. Le inghesuim bine in tava.

4.Turnam amestecul de smantana peste placinta si presaram susan. dam placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos.

5.Dupa ce scoatem placinta din cuptor o acoperim cu un prosop de bucatarie si o lasam la racit. Portionam si servim. Pofta buna!

Va recomand si placinta cu carne tocata.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker