DulciuriPrajituri/torturi

Negresa cu ciocolata

Cu siguranta asta este cea mai buna negresa.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri de cacao
  • crema de ciocolata + smantana pentru glazura
  • nuca de cocos + ciocolata rasa

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.

Am adaugat cacao si esenta de rom.

Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.

La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor cu o lingura de lemn.

Am tapetat o tava mica, patrata de 23/23 de cm( pe jumatate celei de la aragaz) cu hartie de copt si am turnat compozitia de negresa.

Am dat la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Am lasat prajitura la racit dupa care am portionat-o si am departat usor prajiturile una de cealalta.

Am facut crema de ciocolata din 4 linguri de crema de ciocolata (finetti) si 1 lingura plina de smantana. Am pus ciocolata pe baie de abur si am adaugat smantana. Cand a fost suficient de fluida, am turnat peste prajiturile de negresa deja portionate. Am presarat nuca de cocos amestecata cu ciocolata data pe razatoarea mica.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker