Aperitiv oua umplute
Aperitiv oua umplute
Aperitiv oua umplute sunt un aperitiv foarte gustos ce poate intregi o masa festiva. Am adaugat ceapa verde si patrunjel in compozitia pentru umplutura si a iesit un deliciu. De obicei faceam oua umplute, dar fara a le intoarce cu fata in jos si fara sosul cu smantana. Insa, mi-au placut tare mult in aceasta varianta.
Sfaturi pentru preparare oua umplute!
- Cum fierbem ouale fara sa crape? Le punem in cratita, adaugam apa si le punem la fiert la foc mediu. Nu punem ouale dupa ce incepe sa fiarba apa, ci le punem de la inceput in oala.
- Cum stim ca ouale sunt fierte? Luam un ou in lingura si daca se zvanta, se usuca imediat inseamna ca sunt fierte.
- Nu va faceti griji daca ouale nu se curata perfect, vor fi acoperite cu sosul de smantana si nu va fi prea vizibil.
- Folosim oua proaspete!
- Reteta usoara. Se pregateste usor si doar din cateva ingrediente.
- Aperitiv festiv. Aceasta reteta de oua umplute se potriveste perfect si pe masa festiva.
Ingrediente:
- oua
- 1 galbenus crud
- 120-130 gr smantana
- 70-80 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 4-5 fire de ceapa verde
- 3-4 felii de ardei gras, ridichii, patrunjel si frunze de ceapa pentru ornat
Mod de preparare.
1.Mai intai fierbem ouale. Punem ouale in cratita, adaugam apa si le punem la fiert. Le lasam la foc mediu aproximativ 20 de minute. Eu am facut proba unui ou: l-am luat in lingura si daca s-a uscat imediat de apa, inseamna ca este fiert. Am fiert 10 oua, dar nu le-am umplut pe toate, am oprit cateva si pentru salata de maine.
2.Dupa ce fierb ouale, le decojim si le taiem in doua parti egale.
3.Punem galbenusurile intr-un bol si albusurile pe un platou.
4.Punem 3 jumatati de galbenusuri intr-un alt bol, adaugam un galbenus crud si amestecam cu o furculita. Adaugam in mai multe reprize si uleiul si amestecam continu. Va rezulta o maioneza. Pasam si restul de galbenusuri fierte si adaugam maioneza peste acestea. Adaugam ceapa tocata merunt, patrunjel verde, sare si piper si amestecam bine.
5.Umplem fiecare jumatate de ou cu acest amestec si il punem pe platou cu fata in jos.
6. Ne va ramane putin a compozitie de galbenusuri, aproximativ 1-2 linguri. Adugam smantana peste aceasta compozitie si apoi ungem ouale cu ea si punem usor cu lingura si pe platou in jurul oualor.
Ornam dupa preferinta si dam ouale la rece acoperindu-le cu folie alimentara. Pofta buna!