MancaruriPastePorc

Paste cu carnati si smantana

Paste cu carnati si smantana

Paste cu carnati si smantana si sunt o varianta foarte gustoasa de a gati pastele. Noi am avut carnati facuti acasa, insa acestia se pot inlocui cu carnati din comert. Fiind fani paste, noi le iubim in orice varianta ar fi gatite, fie cu carne de pui, carne tocata de porc, carnati sau legume. Ne plac si cu sos cu rosii si cu sos alb, cu smantana.

Paste Penne

  • Pennele sunt paste in forma de cilindru cu capetele taiate intr-un unghi.
  • De ce-mi plac pennele? Acestea se umplu cu sos in timpul gatirii si au un gust mai intens.
  • Pennele sunt adesea folosite cu sosuri cu smântână sau în sosuri pe bază de roșii. Sunt, de asemenea, populare si în salate.
  • Ce poți folosi în loc de penne? Pentru aceasta reteta pennele se pot inlocui cu fusilli sau chiar spaghete.
  • Ce pot folosi in loc de carnati? Carnatii se pot inlocui cu carne de porc sau cu carne de pui taiata cubulete.
  • Rețetă flexibilă.   Ce îmi place la aceste paste cremoase  este faptul că le putem servi așa cum sunt, sunt gustoase calde, dar si reci.

Ingrediente:

  • 1 buc carnat de porc
  • 250 gr paste penne
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 13-15 frunze de spanac proaspat sau un cerc de spanac congelat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 40-50 gr mozzarella razuita
  • 30-40 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare.

1.Fierbem pastele timp de 10 minute sau cat considerati necesar in apa cu sare.

2.Ceapa o taiem juliennne si o calim in uleiul incins. Cand este suficient de rumentita, adaugam pasta de tomate, smantana pentru gatit si o cescuta de apa. Adaugam si spanacul. Daca aveti proaspat, adaugati , daca nu, puteti folosi conegelat. nu trebuie mult. Si lasam frunzele intregi. Lasam 5 minute la foc mediu, apoi adaugam pastele fierte si mai lasam 2-3 minute. Adaugam sare, piper si mozzarella razuita imediat ce stingem focul pastelor.

3.Carnatii ii prajim in ulei incins, apoi ii taiem feliute.

4.Adaugam si carnatii feliati si amestecam. Pofta buna!

  • Asta-i tot, este o reteta usoara si gustoasa!

 

flashmul

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

59 + = 62

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker