Paine/Pizza

Baghete cu cimbru

Baghete cu cimbru

Imi place sa adaug diverse verdeturi uscate la aluatul de paine. Chiar si la aluatul de pizza adaug oregano. Cimbrul il folosesc de obicei la fasole sau la varza, dar si la paine ii da un gust deosebit. Aluatul acesta de paine este cel simplu pe care il facea bunica.

Ingrediente:

  • 250 ml apa calduta
  • 550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita cimbru

Mod de preparare.

1.Punem apa calduta intr-un bol, adaugam zaharul si drojdia si o dizolvam bine.

2.Adaugam faina, sarea si cimbru si framantam un aluat moale, dar nelipicos. Daca mai este nevoie, putem sa mai adaugam faina.

3.Acoperim aluatul si il lasam la dospit 1 ora.

 

4.Impartim aluatul in doua parti aproximativ egale. Intindem fiecare parte intr-o foaie lunga pe care o rulam. Punem rulourile in forma de paine si le lasam la dospit inca 20-25 de minute.

5.Crestam bagetele si le dam la cuptorul incins la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Puteti sa le ungeti cu galbenus de ou si vor avea o frumoasa crusta deasupra. Eu am preferat sa le las asa. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker