AperitiveMancaruriPaine/Pizza

Lipii facute pe tigaie

Lipii facute pe tigaie

Lipii facute pe tigaie sunt foarte moi si gustoase. Cu branza, rosii si ceapa verde sunt nemaipomenit de gustoase. Bineinteles ca merg foarte bine cu orice mancare. Se pot umple cu branza si marar sau se pot lasa simple si consumate dupa preferinta.

Sfaturi!

  • Lipiile nu trebuie prajite in ulei. Tigaia va fi doar unsa cu cateva picaturi de ulei.
  • Se pastreaza mai multe ore sau chiar peste noapte acoperite cu folie alimentara ( asta daca mai raman!)
  • Din aceasta compozitie ies aproximativ 6-7 lipii.
  • Puteti acoperi bolul cu aluat cu folie alimentara si sa lasati aluatul la dospit in cuptorul cu microunde cu usa inchisa( nepornit, bineinteles!).
Ingrediente:
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 340-350 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
Mod de preparare.

1.Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el.

2.Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si nelipicios.

3.Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 1 ora. Acesta trebuie sa-si dubleze volumul.

4.Formam chifle, le intindem cu ajutorul unui sucitor si le frigem pe ambele parti pe tigaia unsa cu ulei. Pofta buna!

Va las in continuare si reteta lipiilor umplute cu branza si ceapa verde.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

67 − 65 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker