DulciuriPrajituri/torturi

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este un desert fin, delicios si aromat. Este un desert care se pregateste foarte simplu si cu putine ingrediente.Era desertul preferat in copilarie. Acum nu il fac prea des, insa il ador. Iar in aceasta perioada am oua multe de la tara, asa ca desertul este nelipsit din frigider.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar + 180 g zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie

Mod de preparare.

1.Mai intai punem 180 de gr de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Amestecam si il lasam pe foc pana cand se topeste zaharul si devine maroniu.

2. Imediat ce il luam de pe foc, intindem zaharul caramelizat pe fundul si pe peretii vasului in care vom coace crema de zahar ars.

3. Mixam ouale cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam laptele si esenta de vanilie si mai mixam 1 minut.

4.Adaugam compozitia de oua peste zaharul caramelizat si dam vazul la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Imediat ce dam crema la cuptor, reducem temperatura acestuia la 160 de grade. Coacem aproximativ 55-60  de minute sau pana cand incepe sa se inchege bine compozitia. Lasam crema de zahar ars sa se raceasca complet inainte de servire. Se poate rasturna pe un platou.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker