Prajitura Oreoban cu banane
Prajitura Oreoban cu banane
Prajitura Oreoban cu banane este o prajitura delicioasa ce se prepara rapid, foarte rapid. Sa va spun drept, noi am savurat-o calduta, nu am avut rabdare sa se raceasca. Si, trebuie sa mai stiti ca am copt-o intr-un vas de yena mic, este putina compozitie si trebuie coapta in tava mica. Daca nu aveti tava mica, dublati cantitatile.
Bine de stiut!
- Nu avem nevoie de mixer, nu avem nevoie de oua. Toate ingredientele se amesteca cu telul.
- Dupa aceasta reteta am facut si briose.
- Folosim banane coapte bine, caci acestea sunt mult mai bogate in zaharuri, deci mai dulci.
- Textura prajiturii este una umeda.
Ingrediente:
- 2 banane mari si bine coapte
- 2 linguri de lapte
- 100 gr unt topit
- 50 gr zahar
- 150 gr faina
- 5 gr praf de copt/ jumatate de plic
- 30-40 gr picaturi de ciocolata
- 8 biscuiti Oreo
Cum preparam Prajitura Oreoban cu banane
1.Pasam cu furculita bananele. Folosim banane cat mai mari si cat mai coapte.
2.Adaugam untul topit ( imediat ce il topim), apoi adaugam laptele, zaharul, faina si praful de copt. Amestecam bine cu telul dupa fiecare ingredient. La final adaugam jumatate din cantitatea de picaturi de ciocolata si amestecam.
3.Punem 3/4 din compozitia de prajitura in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam biscuiti rupti in 2 sau in 4 si acoperim cu restul de compozitie. Deasupra mai adaugam biscuti si picaturi de ciocolata si dam prajitura la cuptorul preincalzit la 200 de grade. O lasam sa se coaca aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea si se rumenete frumos deauspra.
Sa aveti pofta si sper sa va placa deliciul propus de noi!
Va recomand si prajitura rasturnata cu banane. Sau daca tineti post, puteti incerca un chec de post cu banane.