Deoarece nu suntem fan carne de pasare de curte, am gasit o varianta nemaipomenit de gustoasa de preparare: am facut chiftele la cuptor din carnea de curcan. A fost bataie pe ele! Foarte gustoase au iesit.
Ingrediente:
- 600 g carne tocata de curcan ( piept si pulpe)
- 2 oua
- 2 cartofi mai mari
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- sare
- patrunjel
- 100 g faina
Mod de preparare chiftele de curcan la cuptor.
Am folosit pieptul si 1 pulpa de curcan. Am dezosat carnea si am tocat-o.
Am pus carnea tocata intr-un bol, am adaugat cartofii dati pe razatoarea mica si scursi bine de zeama si usturoiul la fel l-am dat pe razatoarea mica.
Am tocat cat mai marunt ceapa si am adaugat-o in compozitie si verdeata, iar sare am pus 1 lingurita.
Am adaugat si ouale si am amestecat bine ingredientele ( initial am pus 1 ou, dar apoi am mai adaugat unul).
Am tapetat o tava cu hartie de copt, am dat chiftelele prin faina si le-am asezat in tava.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute.
Am servit chiftele cu sos tzatzichi facut asa – http://noiinbucatarie.ro/sos-tzatzichi-cu-castravete-si-iaurt-grececsc/
Pofta buna!
One Comment