AperitivePlacinte si tarte

Fornetti cu branza telemea

Fornetti cu branza telemea

Fornetti cu branza telemea – mini placintele cu branza sarata. Sunt foarte gustoase si ideale ca si gustare. Se fac rapid daca folositi aluat foietaj cumparat, insa puteti face aluatul foietaj si acasa. Eu am o reteta foarte buna de aluat foietaj facut acasa de la Irina- nasica noastra, un aluat ce se poate congela si utiliza la nevoie.  Uitati reteta aici – https://farfuria-cu-gust.ro/aluat-foietaj-de-casa/

Aceste mini placintele se pot umple cu branza dulce sau sarata, cu gemuri, cu ciocolata, cu dovleac sau cu mere. Eu am facut si drob de Paste imbracat in aluat foietaj sau cosulete aperitiv umplute cu salata.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj 400 gr
  • 400 gr branza telemea sarata
  • un galbenus + 2 linguri de lapte
  • seminte de mac

Mod de preparare. 

1.Mai intai lasam aluatul la dezghetat. Apoi il punem pe suprafata de lucru si taiem patratele de aproximativ 7-8 cm.

2.Punem cate un cubulet de branza in centrul fiecarui patrat de aluat. Ungem cu apa lateralele patratului si unim capetele in diagonala. Punem cu partea unita a patratului in tava tapetata cu hartie de copt.

3.Ungem placintelele cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram seminte de mac deaupra.

4.Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Pofta buna!

Pentru alte retete de preparate la care am folosit aluat foietaj accesati link-ul acesta:  https://farfuria-cu-gust.ro/?s=aluat+foietaj

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − = 17

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker