Spirale cu mere
Spirale cu mere
Spirale cu mere sunt atat de bune, ceva mai bune chiar decat placinta! La noi a fost bataie pe spirale cu mere, calzi am mancat. Au mai ramas cateva pentru a doua zi, le-am acoperit cu o punga si s-au pastrat atat de moi si de fragede! Asta a fost aseara, azi refac iar reteta.
Ingrediente aluat spirale cu mere:
- 450 g faina
- 1 ou
- 40 g ulei
- 220 g iaurt
- 3 linguri cu zahar
- 1 plic de drojdie uscata ( 7 g)
- un praf de sare
- +1 galbenus+1 lingura de apa pentru uns spiralele
Ingrediente umplutura:
- 3 mere mari
- 3 linguri cu varf cu zahar
- merisoare
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente glazura:
- 150 zahar pudra
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare spirale cu mere.
1. Pregatim aluatul din ingredientele de mai sus. Ungem un vas cu ulei, punem aluatul si-l punem intr-un loc ferit de curent la crescut pentru 30 de min.
2. Curatam merele de coaja, le taiem cubulete, adaugam merisoarele si zaharul si le calim 10 min. sau pana se evapora zeama. Adaugam si scortisoara si lasam la racit.
3. Ungem blatul de lucru cu ulei, intindem o foaie din aluat pe care o taiem in 8 parti ca la cornulete, apoi strangem fiecare parte opusa ca in imagine si formam o bila. O lasam 10 min. deoparte si intindem aluatul intr-un dreptunghi.
4.Ungem aluatul cu merele si impaturim in 3 pe lungime.
5. Taiem in fasii de aprox. 2 cm pe care le rulam si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
6. Pornim cuptorul la 200 de grade, iar cand acesta s-a incins ungem spiralele cu galbenusul diluat cu o lingura de apa si le dam la cuptor.
7. Lasam spiralele pentru 10 min. la 200 de grade, apoi scadem temperatura cuptorului la 180 de grade si mai lasam 15 min.
8. Imediat ce scoatem spiralele din cuptor le ungem din abundenta cu glazura facuta din zaharul pudra cu zeama de lamaie.
Pentru aceste delicioase spirale m-am inspirat de aici – https://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/spirale-cu-mere-si-stafide.html?fref=gc&dti=1193729630709403