Briose aperitiv
Briose aperitiv- un mic dejun gustos, atat de gustos, incat cea mica a cerut si la pachetel. Se pot prepara cu salam, orice tip de mezel taiat in cubulete. sau cu afumatura. Sunt atat de potrivite chiar si pe un platou de aperitive festive.
Bine de stiut
- Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 briose.
- Avem nevoie de hartii si tava pentru briose.
- Briosele se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade si sunt coapte cand trec testul cu scobitoarea.
- Nu este nevoie sa mixam separat galbenusurile de albusuri ca si la prajituri.
- Daca ne raman pentru mai tarziu, le pastram acoperite cu folie alimentara.
- Reteta usoara.
Ingrediente:
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 5 linguri cu varf cu faina
- 1 lingurita praf de copt
- 150 gr salam / afumatura
- 1 morcov
- 1 fir de ceapa verde
- sare
- ketchup
Cum preparam Briose aperitiv
- Mai intai taiem salamul sau afumatura in cubulete. Morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o taiem cubulete.
- Mixam ouale pana cand devin o spuma densa. Adaugam uleiul, faina si praful de copt pe rand si le incorporam cu o spatula.
- Adaugam legumele si mezelul tocate, adaugam si sare si le incorporam bine.
- Tapetam o tava pentru briose cu hartii speciale si umplem fiecare forma in proportie de 3/4 cu compozitie de briose.
- Coacem briosele timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade si apoi adaugam ketchup deasupra acestora. Le coacem in continuare pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Pofta buna!
Va recomand si briosele dulci, cu banane si ciocolata.