Cele mai bune clatite, vor iesi perfect atata timp cat le coaceti intr-o tigaie groasa. Le puteti umple cu gem de zmeura sau cu ce gem va place, chiar si cu ciocolata. Eu am folosit si un toping de caramel si le-a dat un gust….hm…delicios!
Ingrediente:
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 4 linguri cu varf cu faina
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de cacao
- esenta de vanilie
- esenta de rom
Mod de preparare clatite pufoase cu vanilie si ciocolata.
Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam uleiul si faina si amestecam bine cu un tel sau cu o furculita.
Adaugam si laptele in fir subtire si incorporam bine. Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul din ele adaugam esenta de vanilie, iar in celalalt 1 lingura de cacao si esenta de rom si amestecam.
Punem o tigaie sa se incinga bine pe foc, o ungem cu ulei si punem compozitie cu polonicul. Ungem tigaia cu ulei doar la prima clatita, la urmatoarele nu mai este nevoie.
Coacem clatitele pe ambele parti timp de 2-3 minute.
Le umplem dupa preferinta.
Pofta buna!
3 Comments