Friptura de curcan
Friptura de curcan este o mancare gustoasa si satioasa, dar mai ales o mancare foarte simpla. Desi este sanatoasa si atat de gustoasa, nu gatesc carne de curcan prea frecvent. Cred ca si datorita faptului ca nu gasesc sa cumpar prea des.
Carnea de curcan
- Se stie despre carnea de curcan ca este sanatoasa, are putine calorii si este o sursa importanta de proteine.
- Carnea trebuie gatita bine inainte de a fi consumata, deoarece numai astfel bacteriile si parazitii sunt distrusi in totalitate.
- Partea cea mai putin calorica este pieptul de curcan. Iar pielea este recomandat sa fie inlaturata inainte de procesul de gatire, aceasta continand foarte multa grasime.
Ingrediente:
- carne de curcan
- 2 cepe
- 4-5 cartofi
- 3-4 ardei grasi rosii si verzi
- 150 ml vin rosu
- 50 g unt
- sare
- piper
- optional: ghimbir macinat
- patrujel
Mod de preparare.
1.Mai intai fierbem bine carnea de curcan.
2.Ceapa taiata julienne o calim in unt.
3. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita,vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul macinat. Acest ingredient este optional, daca nu doriti, nu adaugati.
4.Dam la cuptor pentru 60-70 de min. Din cand in cand intoarcem carnea. La final adaugam patrunjelul tocat. Simplu si foarte gustos! Pofta buna!
Va sugerez si o alta mancare la care carnea de curcan este ingredientul principal: vinete umplute– un deliciu.
Una dintre cele mai cautate ciorbe pe site-ul meu este ciorba radauteana cu carne de curcan. Ce-i drept, este gustoasa! Foarte gustoasa si apetisanta!
Intreaga categorie de mancaruri preparate cu carne de curcan o gasiti aici ( daca aveti nevoie de inspiratie).