Dulciuri

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata este cea mai cremoasa inghetata facuta acasa din doar cateva ingrediente.  Nu aveti nevoie de masina de facut inghetata ci doar de 4 ingrediente, un mixer si cateva caserole.

Ingheteta cremoasa? 

  1. Nu este nevoie de gatit: in loc sa folositi o crema pe care sa o gatiti pe aragaz si sa o raciti inainte, aceasta inghetata foloseste o baza condensata indulcita.
  2. Laptele condensat ajuta la evitarea formarii acelor de gheata. Daca nu gasiti in comert, il puteti face voi acasa dupa aceasta reteta .

Despre inghetata.

  • Inghetata asa cum o stim noi azi a aparut abia in secolul XVII si se spune ca a fost inventata de Francesco Procopio. Era facuta din smantana, oua si zahar.
  • Dupa consumul unei inghetate, creierul se relaxeaza, serotonina crescand si fiind responsabila cu instalarea unui sentiment de fericire pentru un scurt timp, acesta fiind unul dintre motivele care ne face sa ne placa sa savuram inghetata.
  • În Statele Unite, înghețata de vanilie este comemorată anual și are ziua ei specială – 23 iulie, ziua națională a înghețatei de vanilie.

Inlocuiri: 

  • Ciocolata si cacao pot fi inlocuite cu o aroma de vanilie.
  • Piscoturile pot fi inlocuite cu biscuiti sau se pot elimina in totalitate.

Ingrediente: 

  • 1 cutie de lapte condensat indulcit ( 400 ml)
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • optional: piscoturi 

Mod de preparare.

1.Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma.

2.Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut.

3.Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o crema delicioasa. Gustati numai. Se poate folosi aceasta crema si la prajituri.

4.Tapetam o caserola cu piscoturi apoi turnam compozitia de ingheteta.

Din aceasta compozitie ies aproximativ 2 caserole medii de ingheteta. Dam inghetata la congelator pentru minim 5-6 ore sau peste noapte.

 

Sfaturi!

  • Daca doriti ca ingheteta sa se congeleze rapid, turnati-o in tavi metalice.
  • Inainte sa serviti ingheteta, lasati-o 3-4 minute la temperatura camerei.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker