Budinca din cozonac cu portocala

Budinca din cozonac cu portocala
Budinca din cozonac cu portocala este o modalitate de a reutiliza cozonacul ramas dupa sarbatori. Pentru ca de fiecare data, dupa sarbatorile de iarna imi ramane cozonac intr-o punga si nimeni nu se mai atinge de el, am decis sa incercam sa il reutilizam. Noi preferam cozonacul cald, mancam un cozonac pe nerasuflate, dar cald. O sa spuneti ca nu este sanatos! Stiu, dar mai conteaza daca este delicios? 🙂
Aceasta budinca cu zeama de portocala este delicioasa, iar daca ii adaugam si putina frisca…yami,yamiii. In plus, se face numaidecat si este delicioasa atat calda cat si rece. Nu ne mai gandim la numarul mare de calorii daca vrem sa reutilizam cozonacul. Si impartim si cu rudele si cu vecinii, numai sa nu ne ingrasam noi 🙂
.
Ingrediente:
- 1/2 cozonac
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 50 g zahar
- zeama de la o portocala
- 1 lingurita de ulei.
Mod de preparare budinca din cozonac cu aroma de portocale.
1.Mai intai taiem cozonacul in cubulete.
2.Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite.
3.Batem ouale cu zaharul si cu laptele si turnam compozitia lichida peste cozonac astfel incat sa fie tot ” stropit” bine 🙂
4. Stoarcem deasupra budincii zeama de la o jumatate de portocala ( sau cat doriti voi) si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.
5. Imediat ce scoatem budinca din cuptor stoarcem deasupra ei si cealalta jumatate de portocala, despartim budinca de peretii vasului de yenna cu un cutit si o rasturnam pe un platou. Lasam 10 minute la racorit si putem portiona. Yamiii!
Pofta buna!
Va las in continuare si o reteta de cozonac pufos si delicios facut acasa. Cel mai bun cozonac este cel facut acasa, nu-i asa?
Daca va place reteta noastra, dati-ne de stire!