Prajitura Grand Chocolat
Pentru cei ce iubesc ciocolata, v-am adus o reteta nemaipomenit de delicioasa. Este 100% creatie proprie si pot spune ca este minunata. Din lipsa de idei am improvizat si a rezultat o prajitura atat de ciocolatoasa incat am denumit-o Grand Chocolat 🙂 Daca aveti curiozitatea sa o incercati, astept si feed-back, vreau sa stiu cum vi s-a parut si voua si daca v-a placut la fel de mult.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 5 linguri de zahar
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 500 g mascarpone
- 400 g finetti
Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 5 linguri de lapte
- + 2 pachete de biscuiti Petit Beurre + 100 ml lapte indulcit
Mod de preparare.
1.Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.
2.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit 180 de grade pentru 25-30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava mea a avut o dimensiune de 27/35 de cm.
3. Mascarponele il amestecam cu finetti cu o lingura pana cand devine o crema omogena.
4. Nivelam crema peste blat(dupa ce acesta s-a racit).
5. Indulcim cu zahar dupa gust 100 ml lapte si il incalzim foarte putin.
6. Peste stratul de crema al prajiturii, adagam un strat de biscuiti trecuti 3-4 secunde prin laptele indulcit.
7. Deasupra turnam o glazura facuta din 200 g ciocolata cu lapte, toptita be baie de aburi cu 5 linguri de lapte.
8. Dam prajitura la rece 1-2 ore, dupa care o putem portiona.