DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Grand Chocolat

Pentru cei ce iubesc ciocolata, v-am adus o reteta nemaipomenit de delicioasa. Este 100% creatie proprie si pot spune ca este minunata. Din lipsa de idei am improvizat si a rezultat o prajitura atat de ciocolatoasa incat am denumit-o Grand Chocolat ­čÖé Daca aveti curiozitatea sa o incercati, astept si feed-back, vreau sa stiu cum vi s-a parut si voua si daca v-a placut la fel de mult.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g finetti

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de lapte
  • + 2 pachete de biscuiti Petit Beurre + 100 ml lapte indulcit

Mod de preparare.

1.Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

2.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit 180 de grade pentru 25-30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava mea a avut o dimensiune de 27/35 de cm.

3. Mascarponele il amestecam cu finetti cu o lingura pana cand devine o crema omogena.

 

4. Nivelam crema peste blat(dupa ce acesta s-a racit).

5. Indulcim cu zahar dupa gust 100 ml lapte si il incalzim foarte putin.

6. Peste stratul de crema al prajiturii, adagam un strat de biscuiti trecuti 3-4 secunde prin laptele indulcit.

 

7. Deasupra turnam o glazura facuta din 200 g ciocolata cu lapte, toptita be baie de aburi cu 5 linguri de lapte.

8. Dam prajitura la rece 1-2 ore, dupa care o putem portiona.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 63 = 64

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker