
Budinca de branza cu spanac
Budinca de branza cu spanac este un fel de mancare foarte gustos si satios. O budinca de primavara cu spanac proaspat si branza sarata de vaci la care am adaugat cateva legume uitatate prin frigider.
Sfaturi!
- Se poate folosi spanac proaspat sau spanac congelat pentru prepararea acestei budinci.
- Spanacul proaspat pot fi pastrate la frigider timp de 5-6 zile. Spanacul se poate pastra si la congelator. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
- Putem coace budinca in forma rotunda sau in vas de yena dreptunghiular.
- Budinca creste in timpul coacerii desi nu a daugam praf de copt in compozitie.
- Se poate pastra pana a doua zi la frigider acoperita cu folie alimentara sau in caserole ermetic inchise.
- Reteta usoara si rapida fiind in acelasi timp si foarte versatila, putem adauga orice legume dorim sau avem prin frigider.
Ingrediente:
- 500 gr branza telemea de vaca
- 5 oua
- 50 gr faina
- 150 gr spanac
- 3 oua fiert
- 1 rosie mare
- 1 ardei kapia
- 50 gr boabe de mazare fierte
- sare
- piper
- oregano
Cum preparam budinca de branza cu spanac.
1.Mai intai punem branza impreuna cu ouale intr-un bol si le pasam cu mixerul vertical. Daca nu avem mixer vertical, dam branza pe razatoare si o amestecam cu ouale cu ajutorul unui tel de bucatarie.
2.Adaugam faina, sare si siper si spanacul caruia ii indepartam nervura centrala si il tocam. Amestecam totul si turnam compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt.
3.Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem in 2. Le adaugam din loc in loc in budinca si le apasam usor cu degetele. Adaugam si rosiile si ardeiul taiate felii si presaram mazarea fiarta deasupra.
4.Presaram si oregano si dam budinca la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand se coace suficient. Lasam budinca la racit si apoi o portionam. Pofta buna!
Mie imi place si sa conum spancul proaspat in salate, este extrem de sanatos. Gasiti aici o reteta de salata cu spanac.
One Comment