Budinca cu margelute de branza
Budinca cu margelute de branza este un preparat extrem de simplu, banal de simplu, insa foarte gustos si satios. Fata m-a ajutat sa prepar budinca, eu doar am taiat legumele. In 5 minute am preparat-o si inca 25-30 de minute a stat la cuptor. Cumaparam des margele de branza caci ii plac copilului, unori ii pun si la pachetel.
- Budinca cu margele de branza poate fi un mic dejun savuros, merge perfect si la pachetel sau alaturi de alte alimente pentru o gustare.
Cateva sfaturi!
- Amestecam ingredientele direct in vasul de coacere.
- Puteti sa adaugati condimente dupa gust.
- Nu este nevoie sa decojim nici dovlecelul, nici rosiile.
- Nu este nevoie sa tapetam vasul cu hartie de copt.
- Reteta usoara, economica si rapida. Avem suficienta budinca pentru 6 portii mari.
Ingrediente:
- 5 oua
- 1 cutie margele de branza
- 1 dovlecel
- 2 rosii mari
- 100 gr cascaval sau Mozzarella razuita
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Cum preparam Budinca cu margelute de branza
- Taiem dovlecelul si rosiile. cuburi aproximativ de aceesi marime.
- Punem intr-un vas de yena sau intr-un vas ceramic ouale, adaugam margelele de branza, dovlecelul taiat, rosiile si patrunjelul verde, apoi cascavlul razuit. Adaugam sare piper si amestecam bine cu telul.
- Dam budinca la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos deasupra.
- Lasam budinca 10 minute sa se racoreasca, apoi putem sa o portionam. Pofta buna!
- Daca ne ramane budinca, aceasta se pastreaza perfect la frigider.
Va recomand si budinca de branza cu spanac, o alta budinca foarte gustoasa, o mancare sanatoasa si plina de savoare. Iar daca iubiti dulciurile, budinca de iaurt este atat de cremoasa, de aromata si de delicioasa incat cu siguranta va va placea si voua!