
Budinca de dovlecei cu muschi afumat
Budinca de dovlecei cu muschi afumat este ideala pentru micul dejun sau pentru o gustar. Nu va spun cat de mult i-a placut fetitei. Din cand in cand mai mergea la bucatarie si mai lua cate o portie de budinca. Cred ca afumatura asta i-a dat un gust foarte aparte. Iar textura budincii a fost umeda, nu pufoasa, dovlecelul fiind o leguma apoasa. Ne-a placut!
Sfaturi!
- Unul dintre dovlecei l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, pe celalalt l-am feliat cat mai subtire. Dovlecelul razuit l-am stors bine de zeama.
- Se pot folosi dovlecei razuiti sau feliati. Sau combinate cele doua variante.
- Dovleceii ii curatam de coaja.
- Recomand sa folositi muschi afumat acesta fiind mai slab, fara grasimi. Acesta se poate inlocui cu kaiser sau costita afumata tocata marunt.
- Nu avem nevoie de praf de copt.
- Reteta usoara. Budinca de dovlecei se prepara usor si rapid. In aproximativ 10 minute a fost si bagata la cuptor. Aici a stat aproximativ 35 de minute.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 150 gr muschi afumat
- 3 oua
- 3 linguri cu ulei
- 5 linguri cu varf cu faina
- 1 legatura de marar verde
- sare
- piper
- cateva rosii feliate pentru ornat
Cum preparam Budinca de dovlecei cu muschi afumat
1.Mai intai curatam dovleceii de coaja. Unul dintre dovlecei l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si l-am adaugat intr-un bol. Am feliat cat mai subtire cel de-al doilea dovlecel si l-am adaugat si pe el in bol.
2.Adaugam ouale batute bine peste dovlecei si uleiul. Amestecam cu o spatula.
3.Adaugam faina si muschiul afumat taiat cubulete, adaugam si sare, piper si marar verde tocat marunt. Sau patrunjel.
4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt si ornam cu rosii. Coacem budinca timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam budinca la racit inainte sa o portionam. Pofta buna!
Va recomand si budinca de cartofi cu spanac.