
Budinca de cartofi cu spanac
Budinca de cartofi cu spanac se poate prepara fie cu spanac proaspat, fie cu spanac congelat si se poate servi cu diverse salate proaspete. Sau se poate servi ca si garnitura pentru friptura. Pentru ca in Gradina Ursului ( asa ii spunem noi gradinii de la tara) s-a facut mult spanac, astazi le-am preparat alor mei budinca. Fetita a fost foarte incantata. Asta faci cand nu mai ai inspiratie, iti vin idei. Eu preparam budinca cu legume si carne de obicei, insa acum am jonglat cu ingredientele si a iesit un deliciu. Sper sa va placa si voua! 🙂
Sfaturi!
- Cartofii trebuie neaparat fierti inainte sa-i dam la cuptor. Nu atat de fierti ca pentru piure, cand incep sa se sfarame inseamna ca sunt suficient de fierti.
- Compozitia de oua trebuie sa fie la nivelul spancului, chiar sa acopere usor budinca.
- Spanacul se foloseste in stare cruda, nefiert. Poate fi proaspat sau congelat.
- Reteta usoara. Budinca de cartofi cu spanac este foarte usor de preparat si este foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente:
- 500 gr cartofi
- 100 gr spanac
- 1 ceapa
- 6 oua
- 200 gr iaurt grecesc
- 30 ml lapte
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- 1/2 lingurita piper
Cum preparam budinca de cartofi cu spanac
1.Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete mici si ii punem la fiert. Nu ii lasam sa se fiarba rau, doar pana cand introducem usor furculita in ei.
2.Punem cartofii intr-un vas de yena sau in orice tava. Adaugam spanacul tot curatat de nervura centrala si tocat marunt si apoi adaugam ceapa tocata marunt.
3.Amestecam ouale cu iaurtul si laptele. Adaugam si sare si piper tot peste oua si turnam aceasta compozitie peste budinca noastra. Compozitia de oua aproape ca a acoperit complet budinca. Presaram din nou piper si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam pana cand se rumeneste frumos.
- Nu portionam budinca fierbinte, o lasam pana cand va fi putin calduta si apoi putem sa o portionam. Pofta buna!
Uitati si reteta de budinca cu legume si carne.
2 Comments