
Orez cu zucchini si piept de pui
Orez cu zucchini si piept de pui – o mancare gustoasa si satioasa care se prepara foarte usor. Ai mei iubesc mancarea de orez cu dovlecel si legume. Uneori prepar aceasta mancare fara carne, uneori cu carne de porc, fructe de mare sau carne de pui. Oricum este gatita, este foarte gustoasa.
Dovlecel Zucchini
- Putem folosi orice dovlecel avem la indemana. Noi am ales zucchini – insa dovlecelul este extrem de sanatos si de benefic pentru organism.
- Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diuretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
- Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
- Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii. Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.
Ingrediente:
- 250 gr orez
- 2 buc piept de pui
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam Orez cu zucchini si piept de pui
1.Mai intai taiem ceapa cubulete si o calim in ulei incins. Adaugam si orezul spalat si il lasam si pe acesta la calit 7-8 minute amestecand din cand in cand sa nu se arda. Adaugam o cana mare de apa si morcovul taiat rondele. Lasam orezul la gatit timp de 25-30 de minute amestecand din cand in cand. Daca este nevoie, mai adaugam apa.
2.Pieptul de pui il taiem in 3-4 fasii si il prajim.
3.Dovlecelul il taiem rondele subtiri si il preparam la grill sau pe tigaia unsa cu ulei.
4.In ultimele 5-6 minute de gatire, adaugam in mancarea de orez si pieptul de pui prajit si rondelele de dovlecel. Potrivim cu sare si piper, iar la final adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!