O mancare foarte gustoasa si deloc costisitoare, dar care se face si foarte usor. Noi am servit cu muraturi.
Ingrediente:
- 350 g carne de porc
- 550 g mix de legume ( congelate sau proaspete)
- 50 g boabe de mazare
- 3 oua
- 250 g smantana
- 50 ml lapte
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare budinca la cuptor cu carne de porc si legume.
1.Punem legumele la fiert pentru 15 minute. Carnea de porc o fierbem separat pentru 25-30 de minute.
2. Tocam cubulete mici carnea de porc fiarta.
3.Ungem un vas de yenna cu ulei si punem legumele fierte si mazarea. Peste legume punem carnea tocata.
4. Batem ouale cu smantana si laptele, adaugam sare, piper si oregano si turnam uniform peste budinca.
5. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.
6. Imediat ce scoatem budinca din cuptor, adaugam cascavalul ras. Lasam 15 minute la racit, apoi putem sa portionam. Pofta buna!
One Comment