Ciorbe/SupeVita

Ciorba de perisoare din carne de vita

Ciorba de perisoare din carne de vita

Ciorba de perisoare din carne de vita este o ciorba gustoasa si satioasa. Perisoarele le-am facut dupa aceeasi reteta ca si cele din carne de porc.

Sfaturi!

  • Punem intr-o farfurie adanca 50 de ml de otet si 50 de ml ulei. Dam mainile prin acest amestec inainte sa formam perisoarele si sa le adaugam in ciorba. Astfel, perisoarele nu se vor desface atunci cand le adaugam in ciorba.
  • Cand se fierb, perisoarele se ridica la suprafata ciorbei.
  • Telina se adauga in ciorba dupa ce punem perisoarele, deoarece aceasta fierbe foarte repede.

Carnea de vita:

  • Carnea de vita ajuta la prevenirea anemiei, aceasta fiind foarte bogata in fier.
  • Este bogata in vitamine si minerale, vitamina B3, B6, B12 , precum si zinc, seleniu si fosfor ajutand la combatera oboselii.
  • Este indicat sa consumam carne de vita de aproximativ 2 ori pe saptamana.
  • Aceasta se poate utiliza la fripturi, ciorbe, gulasuri, salate sau la gratar.

Ingrediente:

  • 600 gr carne de vita
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 telina mica
  • 2 oua
  • 3 linguri pasta de tomate
  • marar verde
  • sare 

Mod de preparare.

1.Mai intai punem ceapa si morcovii tocate marunt la fiert in 2- 3 litri de apa. Le lasam pana cand incepe apa sa clocoteasca.

2.Adaugam ardeiul tocat cubulete si pasta de tomate si lasam in continuare la fiert inca 10-15 minute.

3.Carnea tocata o amestecam cu ouale, adaugam sare si marar tocat marunt. Punem intr-o farfurie ulei si otet in proportie de 50% si dam mainile prin acest amestec inainte sa formam fiecare perisoara. Le adaugam in ciorba si le lasam la fiert 30-35 de minute.

4.Dupa ce terminam de adaugat perisoarele, adaugam si telina tocata marunt si lasam ciorba la fiert pana cand perisoarele sunt gatite suficient. La final potrivim de sare si adaugam marar verde tocat marunt. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker