Checuri/brioseDulciuri

Chec cu prune si ciocolata

Chec cu prune si ciocolata

Chec cu prune si ciocolata este un chec delicios si foarte usor de preprat. De retinut insa, iese un singur chec din aceasta compozitie iar textura lui este umeda. In plus, nu avem nevoie de mixer, este un chec facut cu telul.

Cateva sfaturi!

  • Folosim unt moale, de la temperatura camerei.
  • Amestecam toate ingredientele cu telul. Acest proces nu dureaza mai mult de 5-6 minute.
  • Lasam checul sa se raceasca perfect inainte de portionare.
  • Folosim iaurt simplu, fara arome. Eu am folosit Cremosso.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de sche este foarte usoara si foarte rapida.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 125 gr iaurt/ 1 borcanel
  • 125 gr unt moale
  • 225 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 3-4 prune
  • 30-50 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura de zahar brun + 1/2 lingurita scortisoara

Cum preparam Chec cu prune si ciocolata

1.Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

2.Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilinat si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine. La final adaugam ciocolata taiata cubulete mici sau data pe razatoarea cu ochiuri mari.

3.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adaugam prunele taiate in lungime. Presaram zaharul brun cu scortisoara deasupra checului.

4.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 200 de grade.  In aproximativ 40 de minute este gata. Fiind un chec umed, nu se coace la fel de usor ca cel pufos, insa il testam la fel, cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, inseamna ca este copt suficient checul nostru. Il lasam la racit, apoi desprindem hartia de copt si il portionam. Pofta buna!

  • Daca ne ramane pentru a doua zi, il acoperim cu folie alimentara.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

41 + = 43

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker