Prajitura Musuroi cu Nesquik
Prajitura Musuroi cu Nesquik
Prajitura Musuroi cu Nesquik este o prajitura economica, dar delicioasa si foarte aromata. In plus, se pregateste usor si ies suficiente portii. Am insiropat prajitura cu Nesquik de la fetita si a iesit delicioasa. Dar, daca nu aveti Nesquik in casa, puteti insiropa prajitura cu ciocolata calda sau cappuccino. Cat despre crema, este simpla. Eu o folosesc si la prajitura Musuroi de cartita.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de portocale
Ingrediente crema:
- 200 ml frisca lichida indulcita ( gen Meggle)
- 150 g ciocolata cu lapte sau de menaj
- 1 plic de gelatina
Ingrediente sirop:
- 2 linguri cu varf de Nesquik ( sau 1 plic de ciocolata calda sau cappuccino)
- 100 ml apa
- 1 lingurita de zahar
Mod de preparare prajitura Musuroi cu Nesquik.
1. Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
2.Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusuri.
3.Adaugam treptat faina, praful de copt, cacao si esenta si incorporam usor cu o lingura de lemn.
4.Turnam copozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5.Lasam blatul la racit si pregatim crema. Mixam spuma frisca lichida. Ciocolata o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, iar gelatina o hidratam in apa rece. Topim apoi gelatina pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si o turnam peste frisca. Incorporam si o dam 5 minute la frigider. Adaugam apoi si ciocolata si amestecam bine.
6. Facem un sirop din 100 ml apa calda, o lingurita de zahar si doua linguri de Nesquik si insiropam blatul.
7. Adaugam crema, nivelam si dam prajitura la rece 30 de minute. O portionam dupa ce trecem lama cutitului prin apa fierbinte. Pofta buna!